privatfinans.dk

 • Privatfinans
  Virumgade 41 B 2830 Virum

 • Telefon: 2195 7766

 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Det nedenstående er gode tips og tanker, stærkt inspireret af den kendte storinvestor og mulitmilliardær Warren Buffet.

 

 1. Når du har et afkast på dine investeringer, så geninvester din profit – det er den eneste måde at udnytte ”sammensat vækst”, som populært sagt er penge, der gror på penge.
 2. Vær villig til at være anderledes – hvis du følger flokken bliver du såret. Du skal ikke opfinde hjulet eller den dybe tallerken, men blot lære, at fordi medier og andre guruer siger, at denne eller hin investering er guldrandet, så er det ikke nødvendigvis rigtigt. At gå imod flokken kan være skræmmende, men det kan betale sig, hvis det gøres ordentligt.
 3. Tøv ikke – hvis du finder noget godt, handl. Lad være med at sidde og gøre ingenting.
 4. Læs hele din strategi og dine tanker omkring aktier grundigt igennem før du starter – få alle detaljer på skrift, før du gør noget. Skriv din strategi ned og følg den !!!
 5. Pas på små udgifter – man kan nævne eksemplet med en mand, som talte om der var 400-stykker på en rulle toiletpapir, for at være sikker på han ikke blev snydt. Det virker selvfølgelig en smule ekstremt, men vi kan nok alle se pointen i, ikke at miste penge.
 6. Begræns dit lån – vi i Privatfinans tror på at de eneste acceptable former for gæld er huslån, studielån, billån (rimelige billån) og muligvis 0% aftaler der ses af og til, men pas på Å.O.P på disse, der kan være skjulte gebyrer !!!. Det skal ikke forstås som, at det er okay at have gæld – slet ikke, men hovedsagen er, at man bør bruge gæld som et værktøj, og bruge det klogt.
 7. Vær vedholdende – husk altid ordsproget: ”Hvis det ikke lykkes første gang så, prøv, prøv og prøv igen”.
 8. I privatøkonomien og investering skal du vide, hvornår du skal sige stop, og så absolut holde dig på den fastlagte kurs.
 9. Vurdér risici – lav en ”hvad er det værste” analyse, før du fortsætter. Med andre ord, vurder udgifter, før du går i gang.
 10. Du skal vide hvad succes virkelig betyder for dig personligt. Gør op med ideen om, at du skal vise noget overfor andre. NEJ, du skal vise overfor dig selv, at du har kontrollen og ved, hvad der er den rigtige vej at gå, både på det økonomiske og på det personlige plan.