privatfinans.dk

  • Privatfinans
    Virumgade 41 B 2830 Virum

  • Telefon: 2195 7766

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Du arbejder formentlig hårdt og vedholdende for at tjene til dig og din familie, og for at spare til en god pensionisttilværelse.

 

Du har nok også en stor interesse i, at få din opsparing til at blive til mere end blot en bankopsparing.

 

Aktiemarkedet er én af de nemmeste og mest profitable muligheder der findes. Dette selvfølgelig under forudsætning af, at du ved hvad du gør.

 

Vi vil vise dig præcis, hvordan du skal gøre med ganske simple, men meget værdifulde råd og tips.

 

Her har du 10  simple tips for begyndere, som automatisk vil blive meget værdifulde, hvis de følges.

 

I øvrigt er det også i udstrakt grad regler og metoder de professionelle selv følger, og har fulgt gennem årtier med stor succes.

 

1)   

          

Sæt dig et mål. Forsøger du at få en ekstra indkomst, eller vil du bare have dine penge til at vokse, så du kan blive pensioneret i en tidlig alder eller…? Når du først har defineret dit mål, kan du lave en investeringsplan, så du kan nå dit mål.

 

2)    

         

Investeringsforeninger er for de uvidende. Investeringsforeninger har historisk set underpræsteret på markedet. Det er meget sjældent du nogensinde vil opleve, at få et 100% afkast med en investeringsforening. Tag dig derfor tid til at lære at vælge aktier, så kan du få to- eller tre cifrede procentuelle afkast.

 

3)    

         

Ingen investeringsstrategi vil virke på alle markeder. Du må have mindst tre investeringsstrategier, een til når markedet går op, een til når markedet går sidelæns, og een når markedet falder.

 

4)  

           

Undgå at ”shorte”aktier. At ”shorte” er en strategi, man bruger til at tjene på aktiefald. Det er meget risikabelt, og du har begrænset kontrol over investeringen. Du  kan nemt tvinges ud af en dårlig position, hvor dine aktier gør det modsatte end forventet. Et bedre alternativ vil være at investere i EFT´s som godt nok er investeringsforenings agtige, men som er meget volatile og kan handles som almindelige aktier. (søg råd hos revisor eller lignende angående skattemæssige konsekvenser ved disse)

 

 

 

 

5)   

          

Vælg en billig internet-mægler og lav dine egne investeringer. Ofte forlanger banker mange penge for at placere en enkelt handel, imens en internet-mægler kan gøre det samme for ganske få penge. Af internet-mæglere kan blandt andet nævnes E-Trade/Saxobank, Nordnet.

 

6)    

         

Før du går i gang med at investere bør du øve dig på dine strategier. ”Papir-handel” betyder, at du skal finde de aktier du vil investere i, og forestille dig at du køber dem. Du kan med fordel anvende demo-konto hos diverse internet-mæglere. Privatfinans lancerer en demo-handelsplatform i begyndelsen af 2011, den vil være fuldt funktionsdygtig og meget anvendelig til denne øvelse. Lige så snart dine ”papir-handler” giver konsekvent afkast, kan du begynde at købe aktierne rigtigt.

 

7)   

          

Før du køber en aktie, skal du altid have en exit-strategi. Aktiemarkedet kan være hårdt for begyndere. Hav altid et maximumsbeløb, du vil risikere at tabe på hver enkel investering, og hold dig til din plan. Efter du har købet en aktie, kan følelser som frygt og grådighed udslette din portefølje. Lav en plan før du køber og hold dig til den !

 

8)   

          

Se samlet på alle handler, du har foretaget, ved slutningen af året. Find ud af, hvorfor du tabte på nogle, og lær af det, så du ikke begår samme fejl igen næste år. Skriv dine observationer ned, det er meget vigtigt for at holde fokus.

 

9)   

          

Prøv at sætte dig lidt ind i teknisk analyse, og du vil blive i stand til at forudsige retningen på enhver aktie eller aktieindex med temmelig gode resultater. Dog er det en øvelse, der kræver en del tid foran computeren, og det er ikke strengt nødvendigt, for at opbygge en langsigtet og holdbar og succesfuld metode til aktieinvestering.

 

10)     

   

Som begynder på aktiemarkedet, har du måske ikke rigtig tid til at lære, hvordan du vælger de ”de gode” aktier. Hos internet-mæglerne og på Privatfinans kommende demo-platform, vil du kunne anvende en ”scanner”, der afsøger markedet, efter parametre du selv bestemmer (aktiekurs, indtjening, værdier i selskabet osv.) og som så giver dig besked om de mest ”lovende” aktier i henhold til de ønskede kriterier. Herfra kan du så selv vælge om investeringen ser interessant ud.

 

Ved at følge disse 10 simple tips, vil dine chancer for succes på aktiemarkedet stige betragteligt.